Megnézem!
Bezár!
Célunk a víz mint közeg megszeretetése, beillesztése mindennapi életünkbe és jótékony hatásának kihasználása a jó közérzetet és fittség eléréséhez.
.hu .de

Elérhetőségeink

Elérhetőségeink

Cím:

8230 Balatonfüred, Arácsi u. 85.
Telefon: 30/37 72 816

Tovább >>

Bababaúszást 3 hónapos kortól és úszásoktatást 3 éves kortól tartunk. Babaúszás oktatónk tagja a Stoller Babaúszó Akadémiának, ami garancia a minőségre és megbízhatóságra. Az aktív mozgás szerelmeseinek Aquafitness vízi tornát tartunk.
Úszásoktatás Balatonfüreden saját uszodában!
Netstilus Webdesign

tophirkép kiváltás

AquaNatal bemutatása

Az AquaNatal módszer ötvözi a vízi fitnesszt és a szülésre való felkészítést

  • speciális légzéstechnikával,
  • tánccal,
  • vizualizációval,
  • aerobic-kal,
  • lazítással,
  • és jógával,

teljes körű wellness-szolgáltatást nyújtva a várandósoknak.

 

Az Amerikai AquaNatal módszer célja:

Az AquaNatal célja, hogy a vízi testmozgás és felkészülés holisztikus szellemiségű lehetőségét biztosítsa a nőknek testi-lelki egészségük megőrzéséhez a várandósság, a szülés és az anyaság idején.

Az Amerikai AquaNatal hasznos,

mert ötvözi a mozgás közismert előnyeit a vizes környezet jótékony hatásával egy olyan módszer keretein belül, amely a holisztikus egészséggondozás elvein alapul és amelyet speciálisan kismamák számára fejlesztettek ki.

A víz, mint környezet előnyei

A víz segíti az összekapcsolódást: elvegyít, megolvaszt, megtisztít, gyógyít, és a maga megnyugtató és megengedő módján teret enged a változásnak

A víz hidrosztatikus hatása

Segít egyensúlyba hozni az anyai test vízháztartását és a magzatvíz mennyiségét,
enyhíti a karon és lábon esetlegesen jelentkező ödémát,
javítja az egész test keringését és stabilizálja a vérnyomást

A vízben végzett gyakorlatok előnyei

Az Amerikai AquaNatal-foglalkozások vízben zajlanak. A víz szórakoztató, ütközésmentessége révén pedig biztonságos közeg, melyet az egészségügyi szakemberek is szívesen ajánlanak kismamák számára.

A víz felhajtóereje

Csökkenti a növekvő pocak súlyának érzetét, a mamák a gravitáció hatása alól kikerülve szabadabban mozoghatnak a vízben, szó szerint élvezve a „megkönnyebbülést”. A víz a megerőltetés veszélye nélkül nyújt közegellenállást a nyújtó gyakorlatokhoz, ugyanakkor észrevétlenül edzésben tartja az izmokat.

 

Az Amerikai AquaNatal program előnyei

A fürdőzés, a rendszeres vízi torna és az úszás előnyei mellett az AquaNatal

 Megkönnyebbülést jelent a várandósság alatt
 A tánc- és jógagyakorlatok komfortérzetet nyújtanak a kismamának
 Örömmel tölt el, elősegíti a lazítást és a pozitív testkép kialakítását

Jobbá teszi a szülés élményét

Az Amerikai AquaNatal-légzéstechika a vajúdás alatt is használható, hogy csökkentse a feszültséget és elősegítse az élettani szülést/születést mind a mama, mind a baba számára.

Az AquaNatal-foglalkozások

 növelik a kitartást, lazítják az ízületeket
 előkészítik a nők has- és medenceizmait a szülésre
 erősítik a gyermekkel való kapcsolatot
 növelik a vízbiztonságot
 segítik a szülés utáni regenerálódást és
 előmozdítják a sikeres szoptatást.

A kezdetek

Az AquaNatal program felkészíti a kismamákat arra, hogy bízzanak saját erejükben. Ehhez felhasználja a tudatos légzést, különféle mozdulatokat, vizualizációt, pihentető vagy épp játékos gyakorlatokat a vízben. Azáltal hat, hogy rávilágít az anya és a magzat közötti fogékony kapcsolatra, a gravitáció és a lebegés érzésének kettősségére, a mozgás és a légzés összjátékára és az elengedésben rejlő kecsességre. A gyakorlatok segítségével mindez könnyen elsajátítható és bármilyen szülési helyzetben segítségül hívható.

Az AquaNatal bizonyára nagy érdeklődéssel és elmélyedéssel fejlesztett szellemi termék lehetett volna, ha közülünk bárki, aki a 80-as évek elején a programban részt vett, megsejtette volna, hogy hová is nőheti majd ki magát az AquaNatal. Mindazonáltal akkoriban még fogalmunk sem volt róla, hogy a vízi foglalkozásainkból egy napon elismert program válik.

Kezdetben csupán annyit tudtunk, hogy a a testi-lelki egészségért végezzük a gyakorlatokat, ugyanakkor jól is érezzük magunkat a vízben, közben pedig szabadon megbeszéljük mindazokat a dolgokat, amelyek hozzásegítik az anyákat , babákat és családokat a lehető legoptimálisabb várandósság, szülés és gyermekágyi időszak megéléséhez.
Ma éppúgy ez a cél vezérel, mint az AquaNatal első napjaiban!
Marina Alzugaray, a természettudományok kisdoktora, diplomás ápoló és független bába, az Amerikai AquaNatal módszer kidolgozója így mesél erről:
Az amerikai AquaNatal program kifejlesztését a vízitornaórákat látogató kismamák, a bábaként szerzett tapasztalataim, illetve a víz, a delfinek és a szülés iránt érzett szeretetem tette lehetővé számomra. Arra vágytam, hogy a delfinekkel úszhassak a tengerben, és ezért kezdtem el várandósoknak vízi gyakorlatokat tanítani. Volt szerencsém egy delfinrajjal találkozni, és úgy találtam, hogy a delfinek mozgása több, mint puszta elevenség: egyszerre erősek és könnyedek. Tudtam, hogy a lehető legtöbb időt kell edzéssel töltenem ahhoz, hogy elég fitt legyek a vízben, amikor legközelebb találkozom a cetekkel.

Úszó, táncoktató és bába voltam Santa Barbarában, Kaliforniában. Tudtam, hogy a várandósoknak jót tesz a víz, a hastánc mozdulatai és a jógából ismert nyújtások, légzőgyakorlatok. Találtam egy medencét, és 1985-ben elkezdtem az oktatást.
Vitorlát bontott hát a kismama vízigyakorlatok „hajója”. Hetek, évek múltak el, miközben a várandósoknak tartott vízi gyakorlatok folyamatosan növelték az anyák jó közérzetét, erősítve testtudatosságukat, illetve lehetőséget teremtve számukra arra, hogy egy mélyebb szintű kötődést alakítsanak ki anya és magzat között. Megjegyeztem, hogy mi volt az, ami jól működött az órán és mi volt hasznos a szüléskor, majd e tapasztalataimat összefésülve megalkottam az AquaNatal mozgássort.
Például nagy figyelmet szenteltünk annak, hogy a kilégzéssel „elengedjünk”, ami a kellemetlen érzések kilégzését jelentette. Mély lélegzetet vettünk, a levegőt bent tartottuk egy pillanatra, majd az izmokban felgyülemlő feszültséget és a test más rossz érzéseit elengedtük, minden kilégzéssel ellazulva. A feszültség légzéssel történő oldását minden AquaNatal mozgássor alatt gyakoroltuk. A légzéssel kombinált elengedés képessége megszerzett tudássá vált, amely elmélyítette a kapcsolatunkat önmagunkkal és öngyógyító képességeinkkel. Ez egy természetes képesség, amely rendkívül hasznos a szülés során. A test és lélegzés, az elengedés és relaxálás percről percre való megtapasztalása nagyon hasonlít ahhoz vajúdási helyzethez, amikor az asszonyok egyszerre csak egy kontrakcióra összpontosítanak, válaszolva testük igényeire, amikor az a figyelmüket igényli, majd a könnyebb pillanatokban kilélegeznek és lazítanak. Az ilyen időtlen pillanatokban, csakúgy, mint vajúdás közben, nem gondolunk a múltra vagy a jövőre. Ezt élményt az AquaNatal-órákon spontán módon megtapasztaltuk a légzésre való összpontosítás eredményeképpen.
1988-ra a heti rendszerességgel tartott óráimon megjelenő asszonyok segítségével lehetővé vált, hogy megalkossam a ma Amerikai AquaNatalnak nevezett programot. Akkoriban még vízi jógának hívtam, a 90-es évek közepétől kezdtem el használni az Amerikai AquaNatal nevet. Az „Aquanatale” szót Európában alkották meg az Aqua, vagyis víz, valamint a natale szóból, amely a szülés körüli időszakra utal. Később hozzátettem az „Amerikai” szót, mert ez volt az a hely, ahol a módszer megszületett.

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

Aqua Club, balatonfüredi uszoda, uszoda Balatonfüred, AquaNatal foglalkozások, AquaNatal kismamáknak, AquaNatal foglalkozások Balatonfüreden, babaúszás, babaúszás Balatonfüreden, úszásoktatás babáknak, úszásoktatás 3 hónapos kortól, Aquafitness, Aquafitness Balatonfüreden, vízi torna, AquaZumba, AquaZumba a Balatonnál, AquaZumba Balatonfüred, passzív vízi ellazulás, AquaPad, AquaRelax kezelések , balatonfüred uszoda, úszásoktatás Balatonfüred, INPP, INPP Balatonfüred, INPP Veszprém megye, INPP Dunántúl, JERR, JERR Balatonfüred, JERR Veszprém megye, JERR Dunántúl, INPP Balaton, JERR Balaton

 

Impresszum | | | Tartalom: * Aqua Club * 2012 - 2022 | Klikk: 55 / 197
Aqua Club Balatonfüred | Balatonfüred | AQUA CLUB
2012. március 31.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Aqua Club saját uszodájában AquaNatal foglalkozások kismamáknak, babaúszás és úszásoktatás már 3 hónapos kortól. Aquafitness, vízi torna és AquaZumba órák Balatonfüreden. A passzív vízi ellazulásért AquaPad és AquaRelax kezelések

Tulajdonos: Aqua Club Balatonfüred

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: AquaNatal bemutatása - | Aqua Club Balatonfüred | Aqua Club saját uszodájában AquaNatal foglalkozások kismamáknak, babaúszás és úszásoktatás már 3 hónapos kortól. Aquafitness, vízi torna és AquaZumba órák Balatonfüreden. A passzív vízi ellazulásért AquaPad és AquaRelax kezelések

Szlogen: Célunk a víz mint közeg megszeretetése, beillesztése mindennapi életünkbe és jótékony hatásának kihasználása a jó közérzetet és fittség eléréséhez.

Linkfelhő: Aqua Club, balatonfüredi uszoda, AquaNatal foglalkozások, AquaNatal kismamáknak, AquaNatal foglalkozások Balatonfüreden, babaúszás, babaúszás Balatonfüreden, úszásoktatás babáknak, úszásoktatás 3 hónapos kortól, Aquafitness, Aquafitness Balatonfüreden, vízi torna, AquaZumba, AquaZumba a Balatonnál, AquaZumba Balatonfüred, passzív vízi ellazulás, AquaPad, AquaRelax kezelések

Készült:2012. március 31.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár