GYIK

Törölköző, amin felöltözteted a manót, és amivel megtörlöd. A babát csak a saját törölköződre fektesd! Az uszodában speciális vízáteresztő ANTSZ engedélyes mosható pelenkát és úszósapkát használunk. Ezek a helyszínen beszerezhetők (úszósapka felnőtt méretben is elérhető)
Az óra után a manó szomjas lesz, úgyhogy folyadék pótlásról mindenképpen gondoskodnotok kell. ( a legjobb, ha megszoptatod).

Több időpont és korcsoport van, úgyhogy ezért kellene egyeztetni, de az órarendet megtalálod az órarendet.

A csecsemők természetes közege a víz, mert emlékezteti őket az anyaméhben eltöltött időre. A megfelelő minőségű és hőfokú vízben megnyugszanak, könnyedén lebegnek. Ráadásul még birtokukban van az úgynevezett búvárreflex is, ami azt jelenti, hogy víz alá kerülve az orrukból kifújják a levegőt, és zárják a garatot. Persze ez csak pillanatnyi és rövid ideig tart, de gyakorlással fejleszthető. Igaz, hogy a babák nem tanulnak meg úszni önállóan egyedül, de anyuka vagy az apa segítségével intenzíven mozognak a vízben és az oktató irányításával, élvezik a víz alá merülést is.

Mert már három hónapos kortól a vízben sokkal intenzívebben mozognak, mint a szárazföldön, és nemcsak a tüdejük, légző izmaik fejlődnek, ezek a babák kiegyensúlyozottabbak, edzettségi szintjük nő, ellenálló képességük fokozódik a fertőzésekkel szemben.Könnyebben tanulnak meg egyéb mozgásformákat is. Ódákat lehetne zengeni a hasznosságáról, amit most nem tennék meg, inkább javasolnám, hogy próbálják ki!

Két -három hónapos kortól lehet az uszodát látogatni, ekkora erősödik meg a baba immunrendszere annyira, hogy nyílt fürdőbe is bevihetjük. Az uszoda látogatásra már az otthoni fürdetésnél fel tudjátok készíteni a babákat: -Nagy kádban fürödjetek együtt -A víz hőmérséklet legyen, vagy ha ennél melegebb alkalmazzátok a “hideg foltot”: a felfordított zuhanyrózsából hidegebb vizet áramoltassatok a kádba, és ebbe a köralakú hidegfolba úsztassátok, lebegtesséteg a babát, majd vissza a melegebb részbe. Mindezt természetesen a fürdés záróakkordjaként.

Az első foglalkozás az ismerkedésről szól: Ismerkedés a helyszínnel, az uszoda hangjaival, a nagy vízfelülettel, ismerkedés az oktatóval, ismerkedés a többi babával , Még leírni is sok, hátmég megtapasztalni!

Légy türelmes, önmagaddal és a babáddal is!

Nagyon fontos, hogy első alkalommal –ha az apuka úszik a picivel- az anyuka is bennt lehet a vízben , hiszen a babának ő jelenti a biztonságot. Sokat énekelünk az órán, ismert gyerekdalokat, ezeket próbáld énekelni ! A te hangod nyugtatólag hat a babára. Mindig a babád arcát nézd, sok mindent le tudsz olvasni róla, és így megóvód attól is, hogy kiigya a medence vizét. Ne hasonlítgasd egyedi, és megismételhetetlen csemetédet a másik babához, mindig ő legyen a kiindulási pont , csak rá figyelj, és meglátod napról napra ill. óráról órára egyre több örömötök lesz a vízben és egymásban! Ha az otthonodban még nem próbáltad itt az alkalom, gyere nézzd meg, próbáld ki Ha már jártok, akkor szeretettel várlak a “már tudok merülni” foglalkozáson!

Törölköző, papucs, úszósapka, vízáteresztő pelus. Pléd, törölköző, amit a baba alá teszel , miközben öltözteted.

Ha már nem szopik, akkor mindenképpen gondoskodj folyadék utánpótlásról, hiszen “edzésen” voltatok! Éhes és szomjas lesz a foglalkozás után.

Eléggé, pláne, ha már jön az első igazi akarat korszak. Előtte sem árt a rendszeresség, mert a szülőnek könnyebb dolga van. A gyakorlatok egymásra épülnek. A rendszeresség minden tevékenységnek az alapja, eredményt ebben a korban csak azzal érhetünk el.

Nem nagy, de vannak otthoni gyakorlatok is, amit a kádban is lehet gyakorolni. Az órát, a bérlet lejárati idején belül egy előre egyeztetett időpontban lehet pótolni.

A folyamatossággal csodálatos eredményt lehet elérni,4-5 éves korig vannak csoportjaink, természetesen ők már mástípusú gyakorlatokkal az úszásfelé közelítenek.

Alkalmi belépőt nem tudunk biztosítani, bérletek válthatók. -A bérletek ára: 5 alkalmas bérlet: 23000.-Ft, ami 4 hétig érvényes és a 10 alkalmas bérlet 30000.- Ft, ami az első alkalomtól számítot 6 hétig érvényes. A bérletek lejáratakor azok nem meghosszabíthatóak és készpénzre nem válthatók. Testvéreknek ajánlom a 10 alkalmasat, együtt is lejárhatják 4 hét alatt!

Etetni a manót fél,ill. később amikor már többet merül minimum egy órával a foglakozás előtt. Az óra után, folyadékot mindenképpen igényel, ezért ha szopik a babád, akkor van rá, mód, lehetőség, hogy megszoptasd, ha nem akkor is gondoskodni kell a folyadék pótlásáról.(ívólé, gyümölcslé, stb.)

A picikkel fél óráig vagy a vízben, az én irányításommal, az elköszönéssel kb. 45 percet vesz igénybe.

Szárazföldi része nincs az órának, a masszírozó, simagató mozdulatokat az öltöztetés- vetkőztetés folyamán Te is megteheted az én irányításom nélkül.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.