AStOP© Auditív Stresszt ldő Program

Colored Sound Program/ Auditív-Stresszt Oldó Program
(AStOP)

Az AStOP egy lépcsőzetesen felépített, 4 egységből álló, audiológiai, mozgásfejlesztői és gyógypedagógiai ismeretek mentén kidolgozott, anyanyelvi egységet is tartalmazó Zeneprogram, mely általános közérzetjavító – stresszoldó lehetőség, olyan gyermekek és felnőttek számára, akiknek kifejezetten környezeti zajokkal összefüggésbe hozható panaszaik vannak.

A Program egyénre szabott speciális zeneanyaggal és időtartammal dolgozik, kifejezetten az auditív blokkot (stresszt) oldja.

Hallástréningek, logopédiai és egyéb verbális alapú vagy egyéb idegrendszert érlelő programok/foglalkozások bevezetésére és kiegészítésére szolgál.

Pozitív változások tapasztalhatók a figyelem, koncentráció, szociális készségek, magatartás, viselkedés és tanulási funkciók esetében is.

Betegséget nem kezel! Nem helyettesít orvosi kezelést, amennyiben az szükséges!

Mit lehet tudni a programról?

A program minden verbális, auditív és mozgásos idegrendszert fejlesztő módszer elébe megy, az alapoktól indul, auditív blokkot (stresszt) old, előkészíti a rendszert a fejlesztésre, miközben a teljes hallórendszerre és agyra is hatást gyakorol.

Abból indul ki az INPP módszer alapján, hogy milyen negatív hatások „traumák” érik a hallórendszert magát, és a hallórendszeren át az agy tudatos, tudatalatti részét onnantól kezdve, hogy méhen belül a hallórendszer kifejlődik, és hall a magzat. Az INPP szemléletmódja nem csupán a zeneanyag összeállításában, hanem a Program kivitelezésének módjában is tükröződik.

Kiknek ajánljuk:

– azoknak, akik esetén a logopédiai és egyéb verbális, auditív foglalkozásnak, terápiának átmeneti, vagy részleges hatása van, nem fejlődik a gyermek olyan ütemben, ahogy az a ráfordított idő, tudás alapján elvárható lenne, és a tünetek, tesztek még mindig azt mutatják, hogy auditív eltérés okozza a fő nehézséget a gyermeknél.

– azoknak, ahol a fizikális, idegrendszeri fejlesztést kiegészítenék egy másik szinten, de hasonló szemléletmóddal dolgozó módszerrel (INPP)

– egészséges gyermeknek, felnőttnek bizonyos élethelyzetekben

– auditív feldolgozási nehézségekkel küzdők számára

– éretlen idegrendszerű gyerekeknek más foglalkozások bevezetésére, kiegészítésére, nehézségeik oldására (iskolai stressz, bizonyos élethelyzeti stressz)

– ha a kliens kiszámítható, nem hangosnak számító hangokra is érzékenyen reagál: megijed, sírva fakad, feszült lesz, befogja a fülét,

– ha nem tud figyelni az elhangzottakra,

– ha a beszélőt kevésbé „hallja” – ért, mint a háttérben beszélőket,

– tartósan zavarják bizonyos hangok, pl. csámcsogás

– ha hangos környezetben a kliens magatartása, viselkedése megváltozik, nyugtalanná vagy visszahúzódóvá válik

– ha gyakran keresi a csendet, nyugalmat

– ha állandóan, megállás nélkül és hangosan beszél,

– ha vizuális ingerre a hallási csatorna érzékenységi tünetével reagál,
pl: befogja a fülét, pedig a fűnyíró kikapcsolt állapotban van,

– gyermek esetében, ha inkább csak felnőttekkel, vagy nála sokkal fiatalabb gyerekekkel keresi a kommunikációs helyzeteket,

– éjszakai alvási nehézségek (a fül álandóan működik!),

– ha az auditív ingerek kifejezetten fárasztják

Fenti panaszok előfordulhatnak bizonyos betegségek, állapotok, kórképek, aktuális krízis helyzetek esetében is, ezért a programban való részvétel alapfeltétele:

– AStOP és/vagy INPP kérdőív kitöltése

– Fülészeti vizsgálat (aktuálisan negatív eredmény, megfelelő a gyermekorvostól is)

A zeneanyag stúdió-hangmérnöki és audiológus-gyógypedagógus munkája, stúdió minőségű, speciális effekttel ellátott külföldi zeneszámokat és stúdióban, kifejezetten erre a célra felénekelt, szintén speciális effektekkel ellátott zeneanyagot tartalmaz.

– 4 blokkból áll a Program, 1 blokk 10 napig, naponta 1x 20 perc hallgatást jelent, mely elsősorban online történik, megszakításokkal.

– A program ára, a blokk megkezdése előtt banki átutalással, számla ellenében történik.