JERR Koragyermekkori Reflexkorrekció©

A JERR Koragyermekkori reflexkorrekció® játékos mozgáselemek célzott alkalmazásával a gyermek adottságaihoz, aktuális fejlettségi szintjéhez és képességeihez igazodva a csecsemőkori reflexek stimulálását, integrációját és gátlását segíti elő.
Játék – megismerő tevékenység, játék, manipuláció
Egyensúly – pozicionálás, testtartás, mozgás
Reflex – primitív, áthidaló és testtartási reflexek
Reguláció – megnyugtathatóság, táplálás, alvás, önállóság, aktiváció
A JERR olyan csecsemők és kisgyermekek esetében nyújt segítséget, akiknél az alábbiakat tapasztalják:

  • fejlődési eltérések (meglassúbbodás, fejlődési szakaszok kimaradása/felcserélődése, felgyorsult fejlődési ütem)
  • regulációs problémák
  • mozgáskoordinációs, testtartási, tónuseloszlási, egyensúlyi eltérések
  • eltérő reflexaktivitás
  • megismerő és a játéktevékenység minőségi és mennyiségi eltérései
  • eltérések a hangadás/beszéd, kommunikáció, szociális viselkedés és a figyelem területén

Programinformációk:

Kiküldök egy kérdőívet, amit legyen szíves letöltés után értelemszerűen géppel kitöltve és szükség szerint kiegészítve, fényképpel ellátva, ugyanebben a Word formátumban visszaküldeni.

Ezen kívül küldök információkat a reflexek szerepéről, az idegrendszeri éretlenségről, hogy ön is jobban megérthesse, hogy milyen okok húzódnak a gyermek nehézségei hátterében. Amennyiben mind a ketten azt látjuk, hogy valójában a reflexkorrekció a megfelelő terápia, egyeztetjük az időpontot.

A gyakorlatprogram egy felméréssel kezdődik, ahol megállapítható a mozgáskoordináció és az egyensúly szintje, a reflexek mértéke, avagy hiánya.
Ezeknek az eredményeknek a segítségével megtervezhető a gyakorlatprogram, ami pontosan illeszkedik a gyermek személyiségéhez és fejlettségi szintjéhez

Az előbeszélgetés, az informálás és a felmérés 2-3 órát vesz igénybe. Megvizsgálom a gyermek alapvető mozgáselemeit, finommotorikáját, egyensúlyát, látását és természetesen a reflexprofilját.

A mozgásvizsgálatot kizárólag együttműködő gyermekkel lehet elvégezni. A gyermeknek kényelmes ruház hozzanak, amiben szabadon mozoghat. Testvér nem lehet jelen sem a felmérésen, sem a konzultációk alkalmával.

A terápia minimum 2 évig tartó ideje alatt általában 4 hetente, illetve a gyermek fejlődési igényének megfelelően fogunk személyesen találkozni, amikor megbeszéljük az elmúlt időszak eseményeit, majd megtervezzük a következő fejlesztési szakaszt és betanítom a megfelelő gyakorlatokat.

A reflexkorrekciós gyakorlatprogram mellett más tervezett mozgásfejlesztő módszer nem alkalmazható. Az első hónapokban minden fokozott, eszközös egyensúlyi stimuláció (hinta, trambulin, hullámvasút, forgató eszközök stb.) kerülendő.

Bővebben: www.jerr.hu